Conferentie 2023: Geloof is in de mode

In deze video gaat Dr. Covolo in op allerlei aspecten rondom “Fashion” en legt hij een relatie met de Bijbel en het christelijk geloof. De video was een inleiding op een webinar.

Zaterdag 7 oktober 2023

De Blauwe Koepel heeft iets nieuws. We brengen de kunstvorm mode samen met theologie en filosofie. Ben jij actief in het onderwijs, zoals CKV-docent, in de kunsten, de mode, in de filosofie of theologie? Als je daarnaast ook nog eens avontuurlijk bent ingesteld, dan is dit voor jou.

Graag nodigen we je als Blauwe Koepel uit voor een bijzondere conferentie over een uitdagend thema. We hebben twee zeer hoogstaande sprekers uitgenodigd: Professor Dr. Robert Covolo uit Los Angeles en Professor Dr. Jan van der Stoep.

Dr. Robert Covolo is cultureel theoloog en zal via een digitale verbinding met ons in gesprek gaan over zijn boek Fashion Theology. Dr. Jan van der Stoep is hoogleraar christelijke filosofie en gespecialiseerd in de hermeneutiek. Hij neemt ons mee in de denkwereld van de interpretatie door te reageren op het betoog van Covolo.

We belichten de thematiek niet alleen in de gesprekken, maar gaan deze ook zelf ervaren in een mode-expositie en het praktisch bezig zijn met de kunstvorm mode. Het zelf maken en het uitwisselen draagt bij aan verdieping en reikt tegelijk ideeën aan voor werkvormen. Bovendien is het een plezierige mogelijkheid om even “uit het hoofd” te zijn.

Deze conferentie is een prachtige kans om de spannende ontmoeting tussen mode en geloof uit te diepen en dat op hoog niveau. Het thema biedt tal van invalshoeken om samen uit te werken. Iedereen heeft met mode te maken en zeker ook leerlingen op school zijn er mee bezig. Het kan je tools voor verdieping en praktische uitwerking aanreiken.

We bieden de conferentie aan als bijscholing voor docenten en andere professionals op het gebied van educatie. En verder voor iedereen die actief is rondom mode, kunst, filosofie en geloof. Zoals studenten aan de modeacademie, coaches, kunstenaars en kerkelijk werkers. 

We beschouwen deze conferentie als een startpunt van dit thema. Graag willen we dit laten opvolgen door een gesprek over het boek Fashion Theology, die binnenkort in de Nederlandse vertaling uitkomt.

Als Blauwe Koepel hebben we intensief contact met de uitgever van deze vertaling: Buijten & Schipperheijn. Zij zijn betrokken bij onze voorbereidingen.

Graag zien we je op 7 oktober!

Prof. Dr. Robert Covolo
Prof. Dr. Jan van der Stoep

Programma

12.30 uur: Inloop met koffie of lunch naar keuze
13.00 uur: Opening
13.10 uur: Modeshow door Henno Hamstra
We verzamelen vragen voor Prof. Covolo
14.00 uur: Betoog Prof. Robert Covolo
14.45 uur: Thee
15.00 uur: Dr. Jan van der Stoep reageert op Prof. Covolo
Prof. Covolo reageert terug
Q & A: we gaan in gesprek met Prof. Covolo
16.00 uur: Keuze: Drankje of
Creatieve verwerking: maak een modeontwerp en reageer daarmee op de bijdrage van Dr. Covolo en Dr. Jan van der Stoep. Wat betekent die voor jou en evt. je (les)praktijk?
16.45 uur: Nagesprek en reacties. Wat neem je mee?
17.00 uur: Afsluiting

Naar keuze kun je blijven voor het diner.

Praktische Informatie

Locatie:
L’Abri
Huize Kortenhoeve
Burgemeester Verbrughweg 40
Eck en Wiel
0344 – 691914

Kosten:
70,- euro (als je kunt declareren)
25,- euro (als je niet kunt declareren)
Over te maken op: IBAN  NL74TRIO0320645398
Lunch en diner kosten elk 5,- euro extra: ter plekke contant te voldoen

Aanmelden:
info@deblauwekoepel.nl
Liefst voor 30 september

Welkom!