Conferentie 2022: Vorming is een Kunst

Conferentie 2022

Op 10 september 2022 hielden we onze 2e conferentie. Het thema was: “Vorming is een kunst”. Het doel van De Blauwe Koepel is bijdragen aan vorming. Er was een divers programma waarbij elk onderdeel een kant van het thema belichtte.

Hieronder enkele highlights.

Carla Veldhuis

Als oprichter van de Intuitive Artsmovement, met een 1-jarige opleiding voor gelovigen in de kunsten, deelde Carla haar geloofsverhaal en haar eigen kunstenaarschap daarbij. Zij deed ook enkele theateroefeningen met de deelnemers.

Zij kon uit eigen ervaring en professie bijdragen aan ons conferentiethema.

Henk Reitsema

Henk Reitsema, filosoof, theoloog en kunstkenner, nam de deelnemers mee in een reis langs de kunsten in de kunsthistorie, waarbij het gedachtegoed van Professor Rookmaaker centraal stond.

Dit gedachtegoed bleek ook nu nog relevant voor de kunstcurricula in het onderwijs.

André Bikker

André Bikker, kunstenaar en projectleider, hield een boeiend en diepgaand betoog over de relatie kunst, filosofie en geloof en hoe dat in zijn werk zichtbaar is.

Een van de onderdelen was zijn werk bij Stichting De Vrolijkheid, waarbij hij kunstprojecten doet met jonge asielzoekers.

Ontmoeting

Ook nu weer was ontmoeting belangrijk, zoals tijdens de lunchpauze.

Tegelijk kon het ochtendprogramma even bezinken

“Zowel veilig als diep”

Reactie deelnemer
workshop Art-Based Learning

Workshops

André Bikker leidde een workshop over het opzetten van interdisciplinaire projecten, met als inspiratiebron o.a. Leonardo Da Vinci

Grady van den Bosch leidde een workshop met de methode Art-Based Learning, waarbij je in 4 stappen een dialoog aangaat met een zelfgekozen kunstwerk, vanuit een persoonlijke vraag.

Muziek

Na een gezamenlijk reflectiegesprek over de betekenis van de dag voor jouw praktijk, was er muziek: piano en cello.

Een ontspannen afsluiting van een mooie en volle dag.